Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a declarat, vineri, pentru News.ro, că delegaţia României la JO de la Rio va pleca în mai multe tranşe, începând cu data de 24 iulie, iar ultima cursă aeriană spre Brazilia cu sportivi români va fi în 2 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem programe de zboruri complicate, cu tot felul de conexiuni, aşa că plecările sportivilor noştri sunt în mai multe tranşe, cum e şi normal, pentru că nu intră în acelaşi timp în competiţii. Cei mai mulţi vor pleca în intervalul 24 iulie -28 iulie, iar ultima tranşă este programată în 2 august. Vor fi curse regulate, nu chartere. În privinţa sosirii în ţară pot spune că vor fi câţiva sportivi care vor veni înainte de finalul JO, înainte de 21 august, iar ceilalţi în maximum 2-3 zile după încheierea evenimentului”, a declarat Ioan Dobrescu, vineri, pentru News.ro.

În privinţa bugetului cheltuit pentru participarea delegaţiei României la JO de la Rio, Ioan Dobrescu a spus că este imposibil de calculat acum. ”Sigur că avem nişte cifre, dar nu sunt cele definitive. E un buget normal, e acoperit şi mai pot spune că e dificil acum de defalcat ce înseamnă participarea României la Rio, pentru că CIO asigură partea de cazare, masă etc, iar noi am avut cheltuieli anterioare cu tot ce înseamnă pregătirile, plus cele de acum cu echipările, echipamentele şi transportul. După încheierea Jocurilor Olimpice vom putea discuta şi despre acest aspect”.

Oficialul COSR a mai precizat că la Rio de Janeiro se află deja conducătorul delegaţiei României, Alexandru Epuran, cu o parte din echipa sa, aceştia pregătind ”terenul” pentru sosirea sportivilor. ”Va fi o ceremonie scurtă acolo, cu ridicarea drapelului României şi cam atât în această privinţă”.

Ioan Dobrescu a făcut referiri şi la faptul că unii sportivi români ar putea să nu participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, având programată intrarea în competiţii chiar din 6 august, a doua zi după inaugurarea evenimentului.

”Toate deciziile privind participarea la ceremonie a sportivilor care concurează încî din 6 august vor fi luate de stafurile tehnice. Sigur că vom avea o şedinţă împreună, dar în niciun caz COSR nu va interveni în aceste decizii. Nu vrem să fim stupizi să cerem sportivilor care intră în 6 august în competiţii să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice”, a conchis Ioan Dobrescu.

În 6 august sunt programate mai multe competiţii la JO, între care gimnastică masculină, judo, scrimă sau handbal, România având reprezentanţi.

Delegaţia României la JO de la Rio numără 105 sportivi, din care şapte sunt rezerve şi nu vor sta în satul olimpic.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro va avea loc în 5 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.