Controversatul înotător american Ryan Lochte, sextuplu campion olimpic, va reveni în competiţii după o suspendare de 14 luni pentru încălcarea regulamentului antidoping.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportivul de 34 de ani va participa, săptămâna viitoare (31 iulie - 4 august), la Campionatele Naţionale ale SUA de la Palo Alto (California), competiţie la care este înscris la şase probe. Lochte speră să poată obţine dreptul de a participa la JO din 2020.

Agenţia Americană Antidoping (USADA) a anunţat, la 23 iulie 2018, suspendarea lui Lochte, care a recurs la o perfuzie intravenoasă.

USADA s-a sesizat după ce înotătorul a postat, în mai 2018, pe reţelele de socializare, o fotografie în care apare cu o perfuzie.

Deşi nu a folosit o substanţă interzisă, sportivii nu pot primi perfuzii intravenoase decât dacă sunt spitalizaţi sau beneficiază de o excepţie.

El a fost suspendat 14 luni, începând de la data publicării fotografiei, la 24 mai 2018.

Când a fost sancţionat, sportivul scăpase de un an de o altă pedeapsă. Lochte a fost suspendat în septembrie 2016 pentru zece luni de Comitetul Olimpic American şi de federaţia americană ca urmare a scandalului falsului jaf de la Jocurile Olimpice de la Rio.

Lochte şi James Feigen au declarat că ei şi alţi doi colegi americani, Gunnar Bentz şi Jack Conger, au fost jefuiţi, la 14 august 2016, la Rio de Janeiro, de bărbaţi înarmaţi, îmbrăcaţi în poliţişti, în timp ce se întorceau cu un taxi în Satul Olimpic, după o petrecere.

Însă ancheta în acest caz a scos la iveală că nu a existat niciun jaf armat, cei patru vandalizând o benzinărie şi fiind obligaţi să plătească pagubele produse.

Acest scandal a produs un val de indignare în SUA la adresa lui Lochte. Mai multe companii au rupt contractele de sponsorizare cu multiplul campion olimpic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.