Înotătoarea germană Andrea Pollack, triplă campioană olimpică, a decedat, vineri, la vârsta de 57 de ani, informează lequipe.fr. Ea suferea de cancer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pollack reprezenta Republica Democrată Germană când a cucerit aurul olimpic, în proba de 200 de metri fluture, la JO de la Montreal din 1976, la 15 ani, şi cu ştafeta 4x100 mixt, la aceeaşi ediţie şi în 1980, la Moscova.

În cariera ei, Andrea Pollack a mai fost campioană europeană în 1977, la 100 de metri flurture şi cu ştafeta de 4x100 mixt şi a stabilit recorduri mondiale la 100 şi 200 metri fluture, în 1978.

În 1998, ea a depus mărturie împotriva antrenorilor şi medicilor echipei de nataţie a RDG, acuzându-i că i-au dopat pe înotători. Ea a afirmat că lua în mod regulat diverse comprimate şi primea tratamente injectabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.