Mai multe publicaţii internaţionale au remarcat iniţiativa FRF de a ajuta copiii să înveţe matematică, după ce jucătorii au purtat tricouri cu formule matematice ale căror rezultate reprezintă numerele de pe tricourile lor de joc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Fotbaliştii sunt adeseori acuzaţi că nu fac destule pentru societate, însă nu este cazul echipei naţionale a României. Înainte de meciul cu Spania, jucătorii români s-au pregătit cu tricouri în care numerele lor erau înlocuite cu ecuaţii. Această iniţiativă este parte a unui program pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor de matematică şi pentru evitarea abandonului şcolar", a notat Daily Mirror. 

Şi ESPN a remarcat tricourile naţionalei României, subliniind că "tricolorii" şi-au schimbat echipamentul de antrenament pentru a ajuta copiii să înveţe matematica. "Ok, poate nu sunt ecuaţii complicate sau trigonometrie, dar ce iniţiativă minunată", a scris ESPN.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

 

l Mundo Deportivo explică iniţiativa României, asigurând că obiectivul este ca toţiii copiii să poată calcula ce număr are fiecare jucător, astfel cel cu numărul 6 avea pe spate 2x3 sau numărul 4 avea 7-3.

România şi Spania au încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul amical de pe Cluj Arena.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.