India este interesată să găzduiască Jocurile Olimpice din 2036, a declarat sâmbătă premierul Narendra Modi, la ceremonia de deschidere a sesiunii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de la Mumbai, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ţara nu a mai găzduit niciodată Jocurile Olimpice, dar în 2010 Delhi a găzduit Jocurile Commonwealth-ului.

"India nu va lăsa nicio piatră neîntoarsă în eforturile noastre de a organiza Jocurile Olimpice în India în 2036. Acesta este visul de veacuri al celor 140 de crore (1,4 miliarde) de indieni, este aspiraţia lor", a declarat Modi.

"Vrem să îndeplinim acest vis cu colaborarea şi sprijinul dumneavoastră... Sunt încrezător că India va primi sprijinul CIO".

Luna trecută, preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat că ţara sa speră să organizeze Jocurile Olimpice din 2036, în timp ce Indonezia şi Mexic sunt, de asemenea, aşteptate să candideze pentru a găzdui cel mai mare eveniment sportiv.

Modi a mai spus că India va căuta să găzduiască Jocurile Olimpice pentru tineret în 2029.

"Sportul nu înseamnă doar câştigarea de medalii, ci şi câştigarea inimilor", a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.