Mia multe incidente s-au produs înaintea meciului Feyenoord - Ajax Amsterdam din campionatul Olandei, pe fondul protestelor faţă de interzicerea accesului fanilor la evenimentele sportive şi a rivalităţii dintre cele două echipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce Olanda a intrat duminică într-o nouă etapă de izolare, în încercarea de a opri cel de-al cincilea val de Covid-19, poliţia din Rotterdam a dispersat cu tunuri de apă câteva zeci fani aflaţi în apropierea Stadionului De Kuip, chiar înainte de meciul din etapa a XVII-a a Eredivisie.

Potrivit agenţiei olandeze de presă ANP, citată de lequipe.fr, autocarul formaţiei Ajax a fost vizat de fumigene şi focuri de artificii la sosirea la stadion.

Totodată, dintr-un grup cuprins între 100 şi 150 de persoane au fost aruncate materiale pirotehnice şi sticle în forţele de ordine, care au reţinut mai mulţi fani ai gazdelor.

Feyenoord are reputaţia de a avea unii dintre cei mai violenţi susţinători din Europa. Ei au participat la revoltele violente care au lovit oraşul Rotterdam în ianuarie şi la sfârşitul lunii noiembrie 2021.

Ajas Amsterdam a învins cu 2-0, prin golurile marcate de Senesi '44 (a) şi Tadici '81, menţinându-se pe locul 2 în clasament, cu 39 de puncte, la un punct de liderul PSV. Feyenoord este pe locul 3, cu 36 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.