Bucuria câştigării titlului mondial de către selecţionata antrenată de Didier Deschamps a fost umbrită, duminică, de numeroase incidente care au izbucnit la Paris şi în alte localităţi din ţară, după ce grupuri de tineri au distrus maşini, au devastat magazine şi au atacat forţele de ordine, informează Le Figaro. Două persoane au decedat aparent în urma unor evenimente care nu au avut legătură un incidentele produse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Annecy, un bărbat de 50 de ani a căzut într-un canal fără suficientă apă. El a suferit leziuni la gât şi nu a mai putut fi salvat. Altul, de 30 de ani, a decedat la Saint-Felix, după ce maşina în care se afla şi în care sărbătorea victoria Franţei s-a izbit de un pom.

 

Numeroase confruntări între fani şi forţele de ordine au avut loc în toată ţara. La Paris, au fost incendiate maşini, au fost jefuite magazine, au fost vandalizate restaurante şi au fost aruncate proiectile înspre forţele de oridne, care au răspuns cu gaze lacrimogene. Cel puţin o persoană a fost grav rănită, iar alte şapte au fost reţinute, la Paris.

 

Incidente şi confruntări cu forţele de ordine s-au produs pe Bulevardul Champs-Élysées, la Arcul de Triumf, în apropierea Champ-de-Mars, unde 90.000 de fani au urmărit finala în aer liber, în Place de la Bastille, pe Boulevard de la Madeleine şi în alte locuri.

 

Astfel de incidente au avut loc la Rouen, unde piaţa centrală a fost evacuată, la Grenoble, Lyon, Nantes, Marsilia şi în alte localităţi.

Reprezentativa Franţei a câştigat Cupa Mondială la fotbal pentru a doua oară în istoria sa, după ce a învins, duminică, la Moscova, cu scorul de 4-2 (2-1), selecţionata Croaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.