În urmă cu cinci luni, fostul mare fotbalist Diego Maradona a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care şi-a amintit de meciul Argentina - România, scor 1-1, de la Cupa Mondială din 1990, din Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acum 30 de ani, împotriva României, trebuia să obţinem calificarea pentru faza următoare. Aveau mari jucători, precum Hagi, Lacatuş, Popescu. Aveam un galben şi cu altul nu aş fi jucat meciul următor. A fost multă luptă, foarte fizică şi cu puţin fotbal. Iar la sfârşitul primei reprize, numărul 5 al României (n.r. - Iosif Rotariu) mi-a rupt glezna stângă, mi-a deschis-o cu o lovitură. În a doua repriză, am jucat cu infiltraţii şi puteam face foarte puţin. Dar nu eram nebun să ies. Îmi amintesc că la pauză, Moncho Monzon mi-a spus că vrea să înscrie un gol, iar eu i-am răspuns că la cornere să atace prima bară, pentru că urma să trimit mingea acolo. Şi mulţumesc Domnului, Moncho s-a dus să o caute unde i-am spus. Dar, din păcate, nu am putut păstra scorul şi am fost egalaţi imediat. Am sfârşit morţi şi foarte amărâţi, pentru că a trebuit să jucăm împotriva Braziliei", a povestit Maradona, care însoţea postarea de un rezumat al meciului, în care se insistă pe duelurile dure dintre jucătorii celor două echipe.

La 18 iunie 1990, România a remizat cu Argentina, scor 1-1, la Napoli, în ultima etapă a fazei grupelor. Monzon a deschis scorul în minutul 62, iar Balint a egalat, în minutul 68.

Tricolorii au încheiat pe locul 2 grupa, după Camerun, dar înaintea Argentinei, clasată pe locul 3. Şi România şi Argentina au mers în optimi, însă jucătorii antrenaţi de Emeric Ienei au fost eliminaţi de Irlanda, la penaltiuri.

Argentina a ajuns în finală, dar a pierdut titlul mondial în faţa RFG, scor 0-1.

Cele două echipe, România şi Argentina, s-au mai aflat faţă în faţă, în SUA, la Cupa Mondială din 1994. Însă Maradona nu a fost pe teren, fiind suspendat după ce a fost depistat pozitiv. El Pibe D'Oro a urmărit din tribune cum Argentina pierde în faţa României, scor 2-3, în optimile de finală ale competiţiei.

Presa argentiniană a anunţat, miercuri, Diego Maradona a încetat din viaţă la 60 de ani. Maradona ar fi murit în urma unui stop cardiac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.