Fostul tenismen Ilie Năstase a declarat, marţi, după înfrângerea Simonei Halep în faţa Johannei Konta, în sferturi de finală la Wimbledon, că britanica a riscat de la început, în timp ce Halep a avut presiunea locului unu în clasamentul WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Konta a riscat de la început. Când i-a intrat, i-a intrat, când nu i-a intrat a ieşit trei metri, nici măcar doi centimetri. Dacă nu rişti pe iarbă şi joci doar defensiv este greu să câştigi. Nu o pot critica, doar ea joacă pe teren, aşa simte ea să joace. E greu să schimbi, trebue să şi ştii să schimbi sau să-ţi dea şi adversara şansa. Dacă adversara loveşte aşa tare şi de două ori ţi-o dă în teren şi de cinci ori în gard, e greu să joci. Pe iarbă e greu să faci altceva, trebuie să îi dai să o rupi să nu o vadă adversara, aşa cum a făcut-o Venus Williams astăzi cu Ostapenko care nu a câştigat la Roland Garros, ci a pierdut Halep. A fost multă presiune pe Halep, deoarece ştia că joacă pentru numărul unu mondial şi cu şanse pentru un Grand Slam. Îţi trebuie să ai şi şansă pentru a ajunge acolo. Halep a jucat bine şi asta dă încredere, ea poate câştiga un turneu de Grand Slam. Lui Halep i-aş spune că ar trebui să fie mai agresivă în momentele în care are avantaj. Atunci trebuie să fii agresiv, iar ea a stat şi a aştepta greşeala adversarei", a spus Năstase la Digisport.

Ilie Năstase a afirmat că nu va fi prezent la meciurile de la BRD Bucharest Open, deoarece va fi plecat în Franţa pentru că este ziua lui. "Sper ca Halep să vină la turneul de la Bucureşti. Viaţa continuă, tenisul continuă pentru că şi din meciurile pierdute înveţi câte ceva. Ea este tânără, are viitorul în faţă. Nu voi merge la meciurile de la BRD Bucharest Open, deoarece nu sunt în oraş în perioada aceea. Va fi ziua mea şi voi pleca în Franţa", a precizat Năstase.

Jucătoarea de tenis Simona Halep a fost învinsă de britanica Johanna Konta, scor 6-7 (2/7), 7-6 (7/5), 6-4, şi a ratat calificarea în semifinale la Wimbledon, al treilea Grand Slam anului, ratând şi şansa de deveni noul număr 1 mondial.

Dacă ar fi acces în semifinale, Halep ar fi devenit noul număr 1 mondial, în locul germanei Angelique Kerber.

Halep a fost sfertfinalistă anul trecut la Wimbledon şi semifinalistă în 2014, aceasta din urmă fiind cea mai bună performanţă a ei pe iarba londoneză.

Premiul pentru accederea în sferturi este de 275.000 de lire sterline şi 430 puncte WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.