Ianis Hagi a declarat că s-a folosit de vânt pentru a marca direct din corner, în meciul cu Bosnia-Herţegovina, din preliminariile CE de tineret.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost o inspiraţie de-a mea, m-am gândit pe moment, instinctul. M-am gândit din prima repriză, portarul stătea puţin ieşit, m-am gândit în prima repriză, dar nu aveam vântul. Am aşteptat momentul în a doua repriză şi mă bucur că a ieşit. O să vobesc cu tata să văd dacă e impresionat. Deocamdată, el are mai multe goluri frumoase marcate ca mine. Mai am de marcat multe goluri spectaculoase ca să-l ajung. E bine că suntem pe linia cea bună, câştigăm, avem moralul bun şi sperăm să continuăm pe aceeaşi linie pentru că avem nevoie de calificarea astea, simţim că putem să ne calificăm, deocamdată suntem pe primul loc şi sperăm să rămânem acolo", a declarat fiul lui Gheorghe Hagi.

El a precizat că antrenorul Mirel Rădoi nu a adus foarte multe la naţionala de tineret, însă a contat foarte mult experinţa lui şi modul în care i-a conectat pe jucători la cele două partide.

"Nu ştiu dacă a adus foarte mult, pentru că deja ne ştiam ca jucători, normal, experienţa lui a contat foarte mult, a vorbit foarte mult cu noi, ne-a ţinut conectaţi, montaţi pentru meciurile acestea două. Ne-a spus că important este rezultatul în aceste meciuri, nu contează cum jucăm, cât de mult ne apărăm, cât de mult atacăm. Ne-a adus experineţă şi s-a văzut pe teren că jucăm bine. Dar cred că este şi meritul domnului profesor Isăilă, care a plecat şi cu care am avut rezultate foarte bune", a afirmat Ianis Hagi.

Hagi jr. spune că el a fost singurul care a crezut că Ionuţ Radu va apăra penaltiul în Portugalia, în minutul 90+9: "Eram pe bancă, toată lumea era dezamăgită, cu mâinile în cap, eu eram singurul care le spuneam <staţi jos, că Radu apără!> Ştiam că va apăra, am jucat prea bine, meritam să câştigăm şi nu puteam să scăpăm victoria printre degete. A fost un moment de inspiraţie, în care a ieşit el la rampă."

Radu a apărat un penalti în minutul 90+9 în Portugalia, ajutând astfel echipa României să câştige cu 2-1, deşi evolua în numai nouă jucători, după eliminările lui Nedelcearu şi Ivan.

Echipa de tineret a României este foarte aproape de calificarea la turneul final, după ce a învins, marţi, la Ovidiu, cu scorul de 2-0 (1-0), reprezentativa din Bosnia-Herţegovina, în Grupa 8 a preliminariilor Campionatului European din 2019. Au marcat Adrian Petre '16 şi Ianis Hagi '70.

După rezultatele de marţi, România a trecut pe primul loc, cu 18 puncte, din opt meciuri. Bosnia-Herţegovina este pe locul 2, tot cu 18 puncte, dar din nouă partide. Portugalia ocupă locul 3, cu 16 puncte, iar Ţara Galilor este pe locul 4, cu 10 puncte, ambele cu câte opt meciuri jucate. Elveţia (zece puncte din nouă meciuri) şi Liechtenstein (niciun punct) nu mai au şanse de calificare.

România va mai juca două meciuri în această grupă, ambele pe teren propriu, cu Ţara Galilor, la 12 octombrie, şi cu Liechtenstein, la 16 octombrie. La aceeaşi dată, 16 octombrie, va avea loc meciul Portugalia – Bosnia-Herţegovina. Portughezii mai au un meci în Liechtenstein, la 11 octombrie.

La turneul final se califică direct doar prima clasată în grupă. Cele mai bune patru din nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off în dublă manşă pentru a stabili ultimele două selecţionate care merg la CE.

Pentru a fi siguri de calificarea de pe primul loc, "tricolorii mici" mai au nevoie de patru puncte în ultimele două meciuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.