Antrenorul francez Herve Renard nu îşi va continua aventura pe banca tehnică a echipei naţionale feminine de fotbal a Franţei şi după expirarea actualului său contract cu Federaţia Franceză de Fotbal, susţine RMC Sport într-un articol publicat joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eliminarea Algeriei de la Cupa Africii pe Naţiuni a dus la demisia selecţionerului Djamel Belmadi, iar printre numele care apar pe lista posibililor înlocuitori apare şi cel al tehnicianului francez Herve Renard.

Renard, actualul selecţioner al echipei feminine a Franţei, are contract cu Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) până în luna august 2024. El a fost prezent la inaugurarea turneului final al CAN, care se desfăşoară în aceste zile la Abidjan, în Coasta de Fildeş, şi are o cotă bună în fotbalul african după cele două titluri continentale cucerite cu Zambia (2012) şi Coasta de Fildeş (2015).

RMC Sports anunţă că Herve Renard (55 de ani) îşi doreşte să câştige medalia olimpică de aur cu echipa feminină a Franţei, acesta fiind unul din motivele pentru care a părăsit postul de selecţioner al Arabiei Saudite, în martie 2023, iar după aceea va încerca să găsească o echipă naţională masculină pe care să o ducă la turneul final al Cupei Mondiale 2026.

Renard este al doilea antrenor din istorie care a condus echipe naţionale atât la turneul final al Cupei Mondiale masculin, cât şi la cel al Cupei Mondiale feminine. El este însă primul selecţioner care reuşeşe victorii în fiecare din cele două mari competiţii (Franţa în Cupa Mondială feminină şi Arabia Saudită în Cupa Mondială masculină).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.