Fostul tenisman Dumitru Hărădău a declarat, sâmbătă, că Simona Halep merită pe deplin să fie numărul 1 mondial, după ce a evoluat foarte bine la turneul de la Beijing. El consideră că jucătoarea din Constanţa poate câştiga şi turnee de Grand Slam şi îl poate depăşi pe Ilie Năstase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Halep arată ca prima jucătoare în lume, merită pe deplin. A avut un turneu foarte bun. Mă bucur că în sfârşit ajunge prima jucătoare din lume. A avut un meci foarte dificil, a jucat solid, dar nu s-a valorificat la maxim. Sunt momente când nu are decizia de a fi numărul 1. Îl egalează pe Ilie Năstase, dar el a câştigat şi Grand Slam-uri. Mă bucur pentru Andrei Pavel. Este foarte tânără, poate să-l egaleze pe Ilie Năstase şi chiar să-l depăşească", a declarat Hărădău la Digisport.

Simona Halep va urca începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open. Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.