Naţionala Suediei a obţinut duminică, la Koln, medalia de bronz a Campionatului European, după ce a învins în finala mică a competiţiei gazda Germania, scor 34-31 (18-12). Pentru trofeu se vor confrunta campioana olimpică Franţa şi campioana mondială Danemarca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înaintea finalelor de duminică, a fost anunţată şi componenţa All Star Team, în urma voturilor fanilor, reprezentanţilor mass-media şi ai specialiştilor EHF:  Andreas Wolff, Germania – cel mai bun portar, Hampus Wanne, Suedia – extremă stanga, Martim Costa, Portugalia – inter stânga, Juri Knorr, Germania – centru, Mathias Gidsel, Danemarca – inter dreapta, Robert Weber, Austria – extremă dreapta, Ludovic Fabregas, Franţa - pivot şi Magnus Saugstrup, Danemarca – cel mai bun apărător.

În semifinale, Suedia a cedat în faţa Franţei, în prelungiri, scor 30-34 (11-17, 27-27), iar Germania a pierdut cu Danemarca, scor 26-29 (14-12).

Naţionala României a încheiat Campionatul European, la care a ajuns după 28 de ani, pe locul 22, după trei eşecuri categorice în grupa preliminară B: 21-34 cu Austria, 24-36 cu Spania şi 25-31 cu Croaţia.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Totuşi, participarea la CE2024 a adus tricolorilor un loc direct în faza play-off a Campionatului Mondial din 2025, în care va întâlni Cehia, între 8-12 mai 2024, pentru un loc la turneul final.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.