Naţionala de handbal masculin a României s-a reunit, la Bistriţa, sub comanda antrenorului Xavi Pascual. După 10 zile de antrenamente, tricolorii vor pleca spre Piteşti, pentru Trofeul Carpaţi, iar apoi vor continua pregătirea pentru CE2024, la care debutează în 12 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Xavi Pascual a format un lot lărgit din 35 de jucători, din care vor fi aleşi cei 20 pentru Campionatul European din ianuarie 2024.

Lotul României s-a mai reunit în urmă cu câteva săptămâni şi a disputat două amicale în deplasare (28-38 cu Muntenegru şi 21-40 cu Franţa).

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Următoarele teste vor avea loc la Trofeul Carpaţi, la Piteşti, în 28-29 decembrie, cu Grecia, Georgia şi Slovacia, iar ultimul turneu amical va fi în Elveţia, între 4-6 ianuarie 2024, Yellow Cup, cu Elveţia (4 ianuarie, ora 19.00), Argentina (5 ianuarie, 18.45) şi Bosnia-Herţegovina (6 ianuarie, 15.00).

Naţionala va pleca apoi în Germania, în 8 ianuarie, urmând a evolua în grupa B a Campionatului European, cu Austria (12 ianuarie), cu Spania (14 ianuarie) şi cu Croaţia (16 ianuarie). Primele două clasate se vor califica în grupele principale.

Turneul final al CE2024 va avea loc între 10-28 ianuarie, în şase oraşe din Germania, cu meciul de deschidere Germania – Elveţia, la Düsseldorf, şi finalele la Koln.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Titlul european a fost câştigat în 2022 de Suedia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.