Pilotul britanic Lewis Hamilton a fost doar avertizat de comisarii FIA, după ce a trecut cu monopostul său Mercedes peste linia continuă ce separă intrarea la boxe de pistă, astfel că îşi păstrează victoria în Marele Premiu al Germaniei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În turul 53, într-un moment în care cursa era neutralizată cu safety car după abandonul germanului Sebastian Vettel de la Ferrari, Hamilton a fost chemat la boxe pentru un schimb de pneuri. Pentru că zona standurilor Mercedes era ocupată de coechipierul britanicului, finlandezul Valtteri Bottas, al cărui schimb a întârziat pentru că mecanicii nu erau pregătiţi cu cauciucurile potrivite, inginerii echipei germane i-au cerut în ultimul moment lui Hamilton să rămână pe pistă. 

Însă cvadruplul campion mondial apucase să intre pe breteaua care duce la boxe. După ce i s-a transmis să rămână pe pistă, Hamilton a trecut peste linia continuă, care delimitează breteaua şi peste o zonă cu iarbă, pentru a reveni pe circuit.

O asemnea încălcare a regulamentului se sancţionează de obicei cu minimum cinci secunde de penalizare. Însă comisarii FIA au precizat că au decis doar un avertisment, deoarece incidentul s-a petrecut sub safty car şi nu a pus în pericol securitatea altor concurenţi.

Plecat de pe locul 14 al grilei de start, Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat Marele Premiu al Germaniei, a XI-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, cursă desfăşurată duminică, pe circuitul de la Hockenheim.

Pentru Hamilton este al patrulea succes al sezonului, după cele din Azerbaidjan, Spania şi Franţa.

Pe locul doi s-a clasat finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes), iar al treilea a terminat Kimi Raikkonen (Finlanda/Ferrari).

Germanul Sebastian Vettel (Ferrari), care a obţinut patru victorii în acest sezon şi pornise din pole position, a abandonat în turul 53. 

În urma acestor rezultate, Hamilton l-a depăşit pe Vettel în fruntea clasamentului piloţilor, cu 17 puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.