Halterofilul Florin Ionuţ Croitoru a fost depsitat pozitiv cu trei steroizi anabolizanţi şi suspendat provizoriu, după reanalizarea eşantioanelor recoltate în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, informează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Croitoru obţinuse locul 9 în concursul olimpic de haltere, la categoria 56 de kilograme.

În urma posibilei suspendări, sportivul român de 25 de ani riscă să piardă titlul european din 2013, de la Tirana, la categoria 62 de kilograme, dar şi pe cel din 2014, de la Tel Aviv, la categoria 56 de kilograme.

Croitoru obţinuse la CE-2013 locul 4, dar urcase până pe locul I, după ce primii trei clasaţi au fost depistaţi dopaţi. AP notează că primii opt clasaţi la categoria 62 de kilograme, la CE din Albania, au fost depistaţi pozitiv, în diverse momente ale carierei lor.

În plus, România este foarte aproape să piardă şase locuri-cotă la haltere, la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, potrivit insidethegames.biz. Orice ţară cu peste 20 de cazuri de dopaj după 2008 poate trimite doar doi halterofili la Tokyo, un băiat şi o fată, faţă de numărul maxim de opt. România are 19 cazuri de dopaj la haltere, după 2008, şi trei cazuri urmează a fi judecate.

Peste 30 de halterofili participanţi la JO din 2012 au fost depistaţi pozitiv după retestare, inclusiv 16 medaliaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.