Simona Halep, locul 22 WTA şi favorită 2, s-a retras de la turneul de categorie WTA 250 de la Linz înaintea semifinalei cu Jaqueline Cristian, din cauza unei accidentări la genunchi. Cristian, locul 100 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser, ajunge astfel să dispute prima finală WTA din carieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Din nefericire nu pot juca în semifinale, după ce m-am accidentat la genunchi la meciul de ieri. Aş face orice ca să pot juca, dar este inflamat şi dureros şi să joc ar înrăutăţii situaţia. Le mulţumesc organizatorilor turneului şi fanilor de aici, de la Linz, pentru o săptămână fantastică. Sper că voi reveni!”, a anunţat Halep în social media.  

Pentru prima dată după 2012, Halep nu câştigă un trofeu WTA în decursul unui an.

Ca urmare a accederii în finală, Jaqueline Cristian urcă pe locul 74 în clasamentul live WTA.

Cristian o va avea adversară în finală pe câştigătoarea meciului dintre americancele Alison Riske, locul 73 mondial şi favorită 8, şi Danielle Collins, locul 29 WTA şi cap de serie 3.

Câştigătoarea turneului va fi recompensată cu un premiu de 23.548 de euro şi 280 de puncte, în timp ce învinsa din finală va primi pentru parcursul de pe tabloul principal 13.224 de euro şi 180 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.