Simona Halep, locul I WTA, care s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, a declarat că meciul cu Angelique Kerber a fost extrem de greu şi încă tremură, subliniind că şi-a propus ca în ultimul act să fie mai curajoasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost foarte greu, tremur, sunt foarte emoţionată. Ştiam că va fi foarte complicat, joacă foarte bine, se deplasează şi loveşte din toate poziţiile. Mă bucur mult că am rezistat şi m-am putut impune. Al doilea meci foarte lung, nu e uşor să ai meciuri lungi la acelaşi turneu. Mulţumesc publicului că m-a susţinut şi ajutat. În acest meci am fost prima cu două şanse de a câştiga, am ratat, am spus că pot să revin, am avut încredere. După accidentarea la gleznă am decis să lupt pentru fiecare minge, apoi mă voi odihni, cu siguranţă voi face asta. Încerc să rămân foarte calmă, a fost un meci ca un montagne rousse, am făcut ceea ce contează, ce trebuie, dacă nu renunţi, poţi câştiga, sunt mândră de ce am realizat. O respect mult pe Caroline, ştiu că va fi la fel ca azi, va trebui să alerg, am nevoie de odihnă, atunci când am jucat finala la Roland Garros am spus că dacă voi fi în aceeaşi situaţie voi da tot ce pot, voi fi mai curajoasă. Vreau să fac ceea ce pot în finală, să cred că am şansa de a câştiga, să nu mă gândesc la titlu, dacă va veni, aşa va fi să fie", a declarat Halep la interviul de pe teren.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, a treia oară la un grand slam, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7, pe sportiva germană Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21. Halep a salavat două mingi de meci, înainte a de fructifica a patra minge de finală.

În ultimul act, Halep îşi va pune pe masă locul 1 mondial, cu daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, care a dispus în semifinale, cu 6-3, 7-6 (2), de sportiva belgiană Elise Mertens, locul 37 WTA. Învingătoarea va fi pe prima poziţie a ierarhiei, în  clasamentul WTA ce va fi publicat luni.

Halep şi Wozniacki s-au mai întâlnit de şase ori, daneza conducând cu scorul de 4-2, cu trei victorii în ultimele trei partide jucate, două în 2017.

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur la Australian Open. Anterior, cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne era calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).

Sportiva română a mai jucat în ultimul act al unui turneu "major" la French Open, în 2014 şi 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.