Mijlocaşul elveţian de origine kosovară Grant Xhaka a declarat că regretă gestul pro-albanez făcut la Cupa Mondială din Rusia, informează mirror.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat şi aş fi prost dacă aş face-o din nou", a declarat fotbalistul echipei Arsenal Londra.

Coechipierul său din naţionala Elveţiei, Xherdan Shaqiri, născut în Kosovo şi care a făcut acelaşi gest, s-a arătat dispus să îşi ceară iertate.

"Bineînţeles, îmi cer iertate dacă lumea s-a simţit atacată", a spus jucătorul formaţiei FC Liverpool.

Fără origini kosovare, elveţianul Stephan Lichtsteiner, coleg cu Xhaka la Arsenal, i-a imitat pe cei doi coechipieri de naţională la partida cu Sebia de la CM. 

"Ne cerem iertare penru ceea ce am cauzat", a spus fundaşul.

Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka au fost amendaţi de FIFA, după ce au sărbătorit printr-un gest pro-albanez la meciul cu Serbia, scor 2-1, de la Cupa Mondială.

Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka au fost amendaţi cu câte 10.000 de franci elveţieni, în timp ce Stephan Lichtsteiner, care a imitat gestul lor, a trebuit să plătească 5.000 de franci elveţieni.

FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva lui Granit Xhaka, născut în Elveţia, într-o familie din Kosovo, şi Xherdan Shaqiri, născut în Kosovo, pentru modul în care au sărbătorit, printr-un gest pro-albanez, la meciul câştigat în faţa Serbiei, scor 2-1, la Cupa Mondială.

Xhaka şi Shaqiri s-au bucurat după ce au marcat imitând prin gesturi vulturul de pe drapelul albanez.

"Marea Albanie" face referire la o doctrină naţionalistă, ce doreşte să regrupeze într-un singur stat toţi albanezii din Balcani. FIFA interzice mesajele politice pe stadioane.

Presa sârbă a denunţat "provocarea ruşinoasă" după golurile lui Xhaka şi Shaqiri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.