Finanţatorul FCSB Gigi Becali a anunţat, luni, la reşedinţa sa din Aleea Alexandru, că s-a înţeles cu Nicolae Dică pentru preluarea postului de antrenor principal, ocupat până acum de Laurenţiu Reghecampf.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Becali a precizat că s-a înţeles verbal cu Nicolae Dică pentru ocuparea postului de antrenor şi că acesta urmează să aducă un colaborator care să fie principal, întrucât el are doar licenţa pentru a fi secund.

"Dacă l-am pus, l-am pus, mai trebuie să semneze? Mi-a plăcut la Dică gândirea lui despre fotbal în emisiunile de la Digi şi a demonstrat şi la Piteşti, îmi place caracterul lui frumos. Din ce văd, el cunoaşte mult fotbal, acum nu ştiu cât de mult îl va putea pune în practică în divizia I, e mai greu, aici trebuie mai multă personalitate. El chiar mi-a spus că deviza lui este munca şi disciplina. Dacă ai astea două, munca şi disciplina, celelalte vin de la sine. Îi ţin pe kinetoterapeut şi pe preparator, că aşa le-am promis. El a zis că îi vrea şi pe ai lui. Bine, mă, ca să-ţi fac toate poftele i-ai şi pe ai tăi. Să mai fie încă trei în plus, care e problema? Mai dau câteva mii de euro în plus. Altceva, nu, dar i-am promis că-i fac echipă, să nu mai stăm să vedem că e egalitate, stai să vedem că ăla vrea să câştige cutare, să nu ia Steaua. Să fim campioni în play-off ca să nu mai avem niciun fel de probleme. El are licenţă de antrenor secund, o să aibă un antrenor pe margine cu el. Trebuie să-şi aleagă el, nu eu. Dacă vrea să-l ia pe Ţiţi (n.r.- Dumitru Dumitriu), nu ştiu. Să fie un om care să-l şi ajute. O să-mi propună nişte jucători pe care i-a văzut, dar eu ştiu jucătorii pe care trebuie să-i aduc. Voi ştiţi cum se lucrează Steaua", a declarat Becali.

Fundaşul Gabriel Tamaş şi mijlocaşul Sulley Muniru vor pleca de la Steaua, a precizat omul de afaceri: "Este Muniru, este Tamaş, Moke să vedem dacă-i băgăm contractul, să vedem cu Achim, dacă rămăne. Dică mi-a zis că vrea să-l ţină pe Achim. Sunt vreo trei care pleacă. O să luăm alţi jucători. Larie e sută la sută (n.r. - jucătorul FCSB), Junior Morais e 99 la sută, numai dacă nu se suceşte. Poate îl iau pe Budescu dacă ne înţelegem cu el. Deac nu a semnat, am vorbit cu el. Dacă ies din insolvenţă pe 26, are semnat contractul, s-au înţeles şi e al lor. Dacă nu ies din insolvenţă, a promis că pe 27 vine la Steaua. Alibec e netransferabil, nu-l dau acum, că e prea bun fotbalist, mă încântă când îl văd", a precizat Becali.

La reşedinţa din Aleea Alexandru a ajuns şi tehnicianul Laurenţiu Reghecampf, Becali spunând că acesta a venit pentru a-şi lua la revedere.

"E ca şi reziliat, el vine ca un fel de întâlnire de bucurie, pentru ce am făcut. El vine ca o despărţire, nu vine decisiv. Vine ca să ne vedem, să comentăm, ca un fel de la revedere", a precizat Becali.

El a afirmat că nu este atât de "nobil" încât să renunţe la titlu: "Să aşteptăm şi dacă are el dreptate îl felicit (n.r. - pe Gheorghe Hagi). Trebuie să înţeleagă toată lumea şi el trebuie să înţeleagă! Acum, la ora asta este el campion, aşa i-a dat lui un for, liga. Să aşteptăm ce spune federaţia, că s-ar putea ca federaţia să nu omologheze. Vreau pace, nu mai vreau discuţii cu nimeni, dar nici nu pot să spun <e 44-44, legea îmi dă dreptate mie, dar ia-o tu!> Nu pot să spun asta, nu sunt atât de nobil, n-am atât de mare nobleţe să pot să fac asta. Nu sunt atât de mare, cum spune Gică. Liga nu a omologat nimic, a dat o tăbliţă, un pahar de tablă, o cană de tablă. Ştampila contează, iar aia o dă federaţia".

Nicolae Dică, 36 de ani, a pregătit în acest sezon formaţia SCM Piteşti, care a promovat în Liga a II-a.

În decembrie 2015, Laurenţiu Reghecampf a fost numit antrenor al formaţiei Steaua Bucureşti pentru al doilea mandat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.