Un total de 1.962 de candidaţi, echivalentul a 52% din cei 3.800 care au susţinut primul examen FIFA de agent de fotbal la 19 aprilie, au obţinut nota necesară pentru a primi o licenţă necesară pentru a activa ca agent în ceea ce priveşte transferurile de jucători la nivel mondial, informează FRF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial au aplicat 6.586 de candidaţi, însă doar 3.800 de candidaturi au fost validate de FIFA. Cei care nu au reuşit să treacă examenul vor avea o nouă şansă pe 20 septembrie 2023 şi, din nou, în mai şi noiembrie 2024.

Aproximativ 300 de administratori ai platformei FIFA Agent au fost implicaţi în desfăşurarea examenului, care a fost susţinut de candidaţi din 138 de asociaţii membre. Examenul s-a desfăşurat pe diferite fusuri orare, primul începând la 02:00 CET pe 19 aprilie şi ultimul terminându-se la 03:00 CET pe 20 aprilie.

Sistemul de licenţiere este unul dintre pilonii regulamentului FIFA Football Agent, care urmăreşte ridicarea standardelor profesionale şi etice ale profesiei. După o perioadă de tranziţie, utilizarea acestei noi licenţe FIFA pentru transferuri va deveni obligatorie începând cu 1 octombrie 2023.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.