Procesul de acordare a licenţei cluburilor, care au solicitat licenţa de participare la campionatul naţional Liga 1 pentru sezonul 2019-2020, s-a încheiat vineri, anunţă frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au solicitat licenţa de Liga 1 următoarele cluburi:

  1. Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
  2. Fotbal Club FCSB SA
  3. Fotbal Club Viitorul SA
  4. U Craiova 1948 Club Sportiv SA
  5. Asociaţia Fotbal Club Astra
  6. Asociaţia Club Sportiv ”Sepsi OSK” din Sfântu Gheorghe
  7. Dinamo 1948 SA
  8. Clubul Sportiv „Gaz Metan” Mediaş
  9. Asociaţia Fotbal Club Botoşani
  10. Asociaţia Club Sportiv Municipal Politehnica Iaşi
  11. Fotbal Club Voluntari SA
  12. Asociaţia Fotbal Club Hermannstadt
  13. Asociaţia Fotbal Club Dunărea 2005 Călăraşi
  14. Clubul Sportiv Concordia Chiajna
  15. Asociaţia Fotbal Club Chindia Târgovişte
  16. Asociaţia CS FC Academica Clinceni
  17. Asociaţia Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj
  18. Asociaţia Clubul Sportiv Petrolul 52
  19. Clubul Sportiv Sportul Snagov SA
  20. Fotbal Club Argeş

Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor – instanţa de fond – a acordat licenţa de participare la campionatul naţional Liga 1 în sezonul 2019-2020 primelor 18 cluburi menţionate mai sus, ca urmare a constatării îndeplinirii cerinţelor minime stabilite în Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2018 (în continuare RNLC&FPF).

Instanţa de fond a respins cererea de acordare a licenţei formulată de Clubul Sportiv Sportul Snagov SA, în insolvenţă, şi a refuzat acordarea licenţei de participare la campionatul naţional Liga 1, în sezonul competiţional 2019-2020, întrucât clubul nu a prezentat un dosar complet, care să permită evaluarea îndeplinirii cerinţelor minime ale criteriului financiar, încălcând astfel prevederile art. 15 alin. 5 din RNLC&FPF.

Instanţa de fond a respins ca inadmisibilă cererea de acordare a licenţei formulată de Fotbal Club Argeş şi a refuzat acordarea licenţei de participare la campionatul naţional Liga 1, în sezonul competiţional 2019-2020, întrucât forma juridică de organizarea a clubului, de drept public, încalcă prevederile art. 11 alin. 1 din RNLC&FPF.

Precizăm că, astăzi 24 mai a.c., s-a încheiat perioada de apel împotriva hotărârilor instanţei de fond, acestea rămânând definitive prin neapelare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.