Federaţia Română de Scrimă anunţă că sabrerul Tiberiu Dolniceanu a decis să-şi încheie cariera la vârsta de 31 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne-a arătat că putem zbura şi fără aripi! Cu o sabie, ajutat de minte şi cu sufletul pus gaj pentru medalii, Tiberiu Dolniceanu a visat frumos în scrimă. De la primul titlu naţional şi până la medalia olimpică nici un podium i-a fost interzis. Pentru că a ştiut să muncească, să creadă, să aibă curaj şi răbdare în acelaşi timp. Campion mondial şi european, vicecampion olimpic, Tibi a decis să îşi încheie cariera la 31 de ani şi în plină calificare pentru Jocurile Olimpice. Mulţumim, Tibi! Pentru tot ce ne-ai oferit pe planşă până acum... o medalie olimpică, 7 mondiale şi 3 europene. Să ştii, noi credem că încă mai puteai arăta multe pe planşă şi lăsăm deschisă uşa de la sală", se arată pe contul de Facebook al FR Scrimă.

Dolniceanu a câştigat argintul olimpic la Londra, în 2012, titlul mondial la Antalya, în 2009, argintul mondial, în 2013, la Budapesta, şi bronzul la CM de la Rio, în 2016, toate cu echipa României de sabie. La individual, el are în palmares trei medalii de bronz la CM, în 2013, 2014 (Kazan) şi 2015 (Moscova).

El este campion european la individual, în 2013, la Zagreb, şi argintul, cu echipa, în 2012, la Legnano.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.