Oficiali turci au denunţat ceea ce presa a scris că a fost un "tratament lipsit de respect" la care au fost supuşi jucătorii naţionalei Turciei, după un zbor de peste şase ore, la sosirea pe aeroportul din Reykjavik, pentru meciul cu Islanda, din preliminariile Campionatului European din 2020, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit presei, care îi citeză pe jucători, membrii delegaţiei turce au aşteptat, duminică seară, ore în şir la ghişeele pentru controlul paşapoartelor, iar unii dintre aceştia au fost controlaţi de mai multe ori. De asemenea, bagajele fiecărei persoane din delegaţia turcă au fost controlate amănunţit.

"Aşteptăm de trei ore. Au luat bagajele tuturor. Ceea ce au făcut este lipsit de respect", a scris mijlocaşul Emre Belezoglu, pe Twitter.

"Ceea ce au făcut este lipsit de respect şi grosolan. Aşteptăm de trei ore. Au controlat bagajele tuturor şi chiar toate cosmeticele. Au căutat iar şi iar. Am zburat şase ore şi jumătate şi am aşteptat trei ore", a afirmat Burak Yılmaz.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce, Ibrahim Kalin, a acuzat pe Twitter această "lipsă de respect", calificând drept "inacceptabil" tratamentul la care a fost supus lotul antrenat de Şenol Guneş.

Directorul de comunicare al preşedinţiei turce, Fahrettin Altun, a condamnat şi el comportamentul gazdelor, pe care l-a considerat împotriva curtoaziei diplomatice.

Ministrul turc al Afacerilor Externe a transmis un protest oficial Islandei, prin intermediul ambasadei norvegiene de la Ankara.

Meciul Islanda - Turcia va avea loc marţi, de la ora 21.45.

Turcia conduce grupa preliminară H, după ce a câştigat, sâmbătă, pe teren propriu, meciul cu campioana mondială Franţa, scor 2-0.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.