Mijlocaşul Florian Wirtz de la Bayer Leverkusen a devenit, sâmbătă, cel mai tânăr marcator din istoria Bundesliga, la vârsta de 17 ani şi 34 de zile, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La a patra apariţie ca jucător profesionist, Wirtz a stabilit, în minutul 89, scorul final al meciului Bayer Leverkusen - Bayern Munchen, 2-4, din etapa a XXX-a a Bundesliga. El a înscris cu un şut din unghi, de pe partea dreaptă, cu piciorul stâng, învingându-l pe portarul lui Bayern, experimentatul Manuel Neuer.

Precedentul record îi aparţinea turcului Nuri Şahin, care a înscris la 17 ani, 2 luni şi 21 de zile, în 2005, pentru Borussia Dortmund, într-un meci cu FC Nurnberg.

La 18 mai, Wirtz a devenit cel mai tânăr jucător al lui Bayer care debutează în Bundesliga, la vârsta de 17 ani şi 15 zile.

Florian Wirtz a fost format la clubul FC Koln, fiind transferat de Leverkusen în ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.