Formaţia engleză Manchester United a învins echipa olandeză Ajax Amsterdam, scor 2-0, şi a câştigat Liga Europa pentru prima oară în istoria sa. Înaintea partidei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului de la Manchester Arena, de la concertul Arianei Grande.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Manchester United, al cincilea club care câştigă toate cele trei trofee europene

UPDATE 23:58 Wayne Rooney a ridicat trofeul Ligii Europa pentru Manchester United la finala de la Stockholm

Atacantul Wayne Rooney a ridicat trofeul Ligii Europa pentru Manchester United la finala de la Stockholm, după victoria, scor 2-0, cu Ajax Amsterdam.

Mai întâi au fost premiaţi jucătorii echipei Ajax, iar apoi arbitrii finalei.

Premiat a fost şi Zlatan Ibrahimoivici, în cârje, din cauza unei accidentări. În stilul binecunoscut, Zlatan şi-a făcut mai multe selfie-uri cu coechipierii săi, alături de trofeu.

UPDATE  23:37 Manchester United a învins Ajax Amsterdam, scor 2-0, şi a câştigat Liga Europa pentru prima oară în istoria sa

Manchester United a învins echipa olandeză Ajax Amsterdam, scor 2-0, şi a câştigat Liga Europa pentru prima oară în istoria sa.

Golurile au fost marcate de Pogba '18 şi Mkhitarian '48.

CITEȘTE ȘI Ander Herrera, jucătorul finalei Ligii Europa

Manchester United evoluează în formula: Romero - Valencia, Smalling, Blind, Darmian - Pogba, Herrera - Mkhitarian (Lingard '74), Fellaini, Mata (Rooney '90) - Rashford (Martial '84). Antrenor: Jose Mourinho

Pentru Ajax joacă: Onana - Veltman, Sánchez, De Ligt, Riedewald (De Jong '82)- Schöne (Van de Beek '70), Klaassen, Ziyech - Traoré, Dolberg (Campos '62), Younes. Antrenor: Peter Bosz.

CITEȘTE ȘI Liga Europa: Ajax are echipa cu cea mai mică medie de vârstă din istoria finalelor europene

Cartonaşe galbene: Veltman '58, Younes '64, Riedewald '78 / Mkhitarian '31, Fellaini '52, Mata '78

Meciul a fost arbitrat de slovenul Damir Skomina, ajutat de asistenţii Jure Praprotnik şi Robert Vukan şi adiţionalii Matej Jug şi Slavko Vincici. Arbitru de rezervă este italianul Gianluca Rocchi, iar rezervă a asistenţilor slovenul Tomaz Klancnik.

La acest meci, Cristian Chivu a fost observator tehnic din partea UEFA.

În urma acestei victorii, Manchester United va evolua sezonul viitor în grupele Ligii Campionilor.

Jucătorii trimişi în teren de antrenorul Peter Bosz la Ajax Amsterdam au avut o medie de vârstă de 22 de ani şi 282 de zile, cea mai mică a unei echipe care a jucat într-o finală de cupă europeană.

La 17 ani şi 285 de zile, fundaşul Matthijs de Ligt a devenit cel mai tânăr jucător care dispută o finală de cupă europeană.

În Liga Europa, el îl detronează pe Joao Moutinho, care avea 18 ani şi 252 de zile la finala Sporting Lisabona - ŢSKA Moscova din 2004.


UPDATE  22:52 Manchester United conduce Ajax, scor 2-0, în finala Ligii Europa; Mkhitarian a marcat în minutul 48

Formaţia Manchester United conduce Ajax Amsterdam, scor 2-0, în finala Ligii Europa de la Stockholm.

Paul Pogba a marcat în minutul 18, după o pasă de la Fellaini.

Mkhitarian a majorat scorul în minutul 48.

UPDATE 22:06 Manchester United a deschis scorul în finala cu  Ajax

Formaţia Manchester United conduce Ajax Amsterdam, scor 1-0, în finala Ligii Europa de la Stockholm.

Paul Pogba a marcat în minutul 18, după o pasă de la Fellaini.


Manchester United evoluează în formula: Romero - Valencia, Smalling, Blind, Darmian - Pogba, Herrera - Mkhitaryan, Fellaini, Mata - Rashford. Antrenor: Jose Mourinho

Pentru Ajax joacă: Onana - Veltman, Sánchez, De Ligt, Riedewald - Schöne, Klaassen, Ziyech - Traoré, Dolberg, Younes. Antrenor: Peter Bosz.

Meciul este arbitrul de slovenul Damir Skomina, ajutat de asistenţii Jure Praprotnik şi Robert Vukan şi adiţionalii Matej Jug şi Slavko Vincici. Arbitru de rezervă este italianul Gianluca Rocchi, iar rezervă a asistenţilor slovenul Tomaz Klancnik.

La acest meci, Cristian Chivu este observator tehnic din partea UEFA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.