Sindicatul Jucătorilor Profesionişti (FIFPro) şi-a manifestat sprijinul faţă de jucători de la Napoli, aflaţi în conflict cu patronul Aurelio De Laurentiis, după ce acesta le-a suspendat salariile pe luna octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 25 noiembrie, patronul clubului Napoli, Aurelio De Laurentiis, a deschis războiul cu jucătorii echipei, care vor fi sancţionaţi cu 25 la sută din salariul lunar.

Brazilianul Allan primeşte o sancţiune de 50 la sută (200.000 de euro), după ce el şi fiul patronului, Edo De Laurentiis, vicepreşedintele clubului, au avut o altercaţie fizică. Incidentul a avut loc după meciul din Liga Campionilor cu Salzburg, scor 1-1, din 5 noiembrie, când fotbaliştii au refuzat ordinul patronului, de a rămâne în cantonament până la următoarea partidă, din campionat.

În plus, Callejon şi Mertens vor părăsi echipa în iunie, pentru că nu li se vor prelungi contractele, iar Insigne, Koulibaly şi Allan au fost puşi pe lista de transferuri.

De Laurentiis este pregătit să meargă în instanţă pentru a impune aceste sancţiuni, care îi aduc o economie de 2,5 milioane de euro. La rândul lor, jucătorii şi-au contactat deja avocaţii pentru a se apăra.

"Intenţia clubului Napoli de a suspenda salariile jucătorilor nu are nicio bază şi este contestată colectiv. La fel ca toţi angajaţii, fotbaliştii profesionişti au dreptul la viaţa lor privată, mai ales având în vedere că au un calendar încărcat, ceea ce înseamnă că lipsesc mult timp de acasă. FIFPro este pregătită să ajute jucătorii pentru a nu fi victime ale abuzurilor şi intimidărilor", a anunţat sindicatul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.