FIFA a anunţat, duminică seară, primele sale decizii împotriva Rusiei în contextul atacării Ucrainei de către ruşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, forul mondial a hotărât următoarele:

  • Pe teritoriul Rusiei nu va avea loc nicio competiţie internaţională, iar meciurile “de acasă” se vor juca pe teren neutru şi fără spectatori.
  • Federaţia care reprezintă Rusia va participa la orice competiţie cu numele “Football Union of Russia (RFU)”, nu ca “Rusia”
  • La meciurile la care participă echipe din Rusia nu se va folosi drapelul Rusiei şi nu se va intona imnul Rusiei.

FIFA a precizat că discută în continuare cu CIO, UEFA şi alte organizaţii sportive pentru stabilirea unor măsuri sau sancţiuni suplimentare, inclusiv o “potenţială excludere din competiţii”, măsură care ar putea fi aplicată dacă situaţia nu se va îmbunătăţi rapid.

În ceea ce priveşte barajul pentru Cupa Mondială, FIFA a precizat că a luat notă de poziţiile exprimate în social media de federaţiile din Polonia, Cehia şi Suedia, care nu vor să joace împotriva Rusiei, şi a început un dialog cu federaţiile respective. “FIFA va rămâne în contact cu acestea pentru a încerca să găsească împreună cu federaţiile o soluţie potrivită şi acceptabilă”, a adăugat forul.

Forul s-a declarat solidar cu toţi cei afectaţi de ce se întâmplă în Ucraina şi a făcut un apel pentru pace şi dialog constructiv urgent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.