FIFA a prelungit, luni, pentru 90 de zile, suspendarea lui Keramuddin Karim, preşedintele federaţiei afgane, acuzat de violenţe sexuale contra unor jucătoare din echipa naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a fost luată de Comisia de Etică a FIFA, care a hotărât să prelungească suspendarea provizorie decisă la 12 decembrie.

Acuzaţiile au apărut în decembrie, după ce The Guardian a citat mărturii ale sportivelor, sub protecţia anonimatului.

Jucătoarele nu au dorit să le fie menţionate numele deoarece se tem pentru siguranţa lor şi a familiilor lor.

O sportivă a declarat că preşedintele federaţiei i-a pus pistolul la cap, după ce a lovit-o în faţă şi a agresat-o sexual într-un dormitor secret în care se poate intra din biroul oficialului. El a ameninţat-o că o va împuşca şi îi va împuşca familia dacă va mărturisi presei ce i s-a întâmplat.

Altă jucătoare a spus că oficialul a ameninţat-o în faţa colegelor sale, la un antrenament, că îi va tăia limba. Ea a fugit de el după ce a fost agresată sexual o dată şi altă dată Karim a încercat să o dezbrace.

A treia jucătoare citată de The Guardian a afirmat că, după ce a fugit dintr-o încăpere în care Karim a încercat să o sărute pe gât şi pe gură, a fost exclusă din echipa naţională şi au apărut zvonuri că ar fi lesbiană. Altă sportivă a declarat că şi despre ea au apărut astfel de zvonuri.

Keramuddin Karim a negat aceste acuzaţii şi a denunţat o conspiraţie împotriva lui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.