FIFA a anunţat, marţi, că a depus plângere penală în Elveţia împotriva fostei conduceri a forului, în special împotriva lui Sepp Blatter, pentru suspiciune de administrare defectuoasă în ceea ce priveşte proiectul muzeului federaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeul a fost inaugurat în 2016.

Forul a precizat că a depus plângere penală la Zurich după ce o anchetă făcută de experţi externi a scos la iveală dovezi ale unei presupuse administrări defectuoase.

FIFA a adăugat că a găsit dovezile implicării directe a lui Sepp Blatter, dar şi a altor persoane, în activităţi îndoielnice legate de deschiderea muzeului FIFA.

Costurile totale ale muzeului, estimate la 500 de milioane de franci elveţieni, ar fi putut fi consacrate dezvoltării fotbalului, a menţionat FIFA, care în precedenta administraţie a investit 140 de milioane de franci elveţieni pentru renovarea clădirii care găzduieşte muzeul din Zurich, deşi nu este proprietarul clădirii.

La sfârşitul lunii noiembrie, Sepp Blatter şi fostul preşedinte UEFA Michel Platini au făcut obiectul unei noi proceduri judiciare în Elveţia pentru escrocherie şi abuz de încredere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.