Federaţia Internaţională de Judo (IJF), condusă de Marius Vizer, un apropiat al lui Vladimir Putin, le permite sportivilor ruşi să participe la competiţii, sub steagul IJF. Federaţia de judo este una dintre puţinele care nu a pus în aplicare recomandarea CIO, de interzicere a participării sportivilor ruşi şi belaruşi la competiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Săptămâna trecută, în urma conflictului dintre Rusia şi Ucraina, Federaţia Internaţională de Judo a sancţionat Federaţia Rusă de Judo prin anularea Grand Slam-ului de la Kazan, din 20-22 mai 2022. În plus, Federaţia Internaţională de Judo anulează acum toate competiţiile de judo de pe teritoriul Federaţiei Ruse. Întrucât evenimentele sportive şi sportul însuşi promovează pacea şi solidaritatea în întreaga lume, considerăm că acei sportivi care participă la evenimente sportive internaţionale promovează pacea şi solidaritatea internaţională. Pe această bază, decizia globală de a sancţiona toţi sportivii ruşi, indiferent de opiniile diferite pe care şi le-au exprimat mulţi, nu este considerată a fi justificată. Orice decizie radicală de a împiedica participarea sportivilor la competiţiile sportive nu ar face decât să continue escaladarea violenţei şi să nutrească sentimentul de nedreptate pentru acei sportivi care nu au participat la nicio decizie privind conflictul. Nu putem condamna sportivii pentru ceea ce se întâmplă. Prin urmare, în conformitate cu Carta Olimpică şi cu principiile sale fundamentale, aşa cum a făcut IJF în trecut, în timpul altor conflicte dificile dintre anumite state şi naţiuni, vom oferi sportivilor ruşi posibilitatea de a participa la evenimentele IJF doar sub steagul, logo-ul şi imnul IJF. Prin urmare, putem continua să ghidăm toţi sportivii de judo din Rusia într-o direcţie adecvată şi să-i ţinem departe de orice posibilitate de a alege o cale împotriva principiilor lor morale, ţinând cont de profilul de luptă al sportului nostru, precum şi de valorile acestuia. Încurajăm sportivii ruşi să urmeze un dialog cu prietenii lor judoka din întreaga lume, să călătorească şi să promoveze, acasă şi în deplasare, valorile olimpice şi principiile judoului de ajutor reciproc şi prosperitate", a precizat IJF, într-un comunicat.

Duminică, Federaţia Internaţională de Judo (IJF) a anunţat că a suspendat statutul liderului rus Vladimir Putin de preşedinte de onoare şi ambasador al forului.

"Din cauza războiului care se desfăşoară în Ucraina, Federaţia Internaţională de Judo anunţă suspendarea statutului domnului Vladimir Putin de preşedinte de onoare şi ambasador al Federaţiei Internaţionale de Judo", se arăta într-un comunicat postat pe site-ul IJF.

Marius Vizer este din 2007 preşedintele IJF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.