FC Dinamo a confirmat, joi, un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus în cadrul clubului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Toţi componenţii lotului dinamovist, membrii staff-ului tehnic şi medical din cadrul echipei noastre, precum şi personalul auxiliar pentru organizarea meciurilor la stadionul din Ştefan cel Mare au efectuat miercuri, 10 iunie 2020, testul Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19. În urma acestei testări a fost depistat un caz pozitiv, a anunţat medicul Liviu Bătineanu pentru site-ul oficial al clubului, fcdinamo.ro. Medicul dinamovist precizează că persoana depistată pozitiv nu face parte din lotul de jucători sau din conducerea tehnică şi medicală a echipei, fiind izolată în această dimineaţă la stadionul Dinamo", a precizat gruparea, într-un comunicat.

Magazinerul clubului Dinamo a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, potrivit presei sportive.

"În această dimineaţă, la ora 9.30, au venit rezultatele unor teste făcute la club şi a fost depistat acest caz, pozitiv, de coronavirus. Respectiva persoană nu face parte din staff-ul echipei şi nu a intrat în contact cu jucătorii. Momentan, nu s-a luat nicio decizie care să schimbe programul formaţiei, o să vedem", au declarat oficiali ai clubului pentru gsp.ro. 

Potrivit telekomsport.ro, miercuri au fost testaţi toţi angajaţii lui Dinamo. Pentru jucători a fost al patrulea test pentru coronavirus, toate ieşind negative. Însă cel al magazinerului echipei a fost pozitiv. 

Oficialii lui Dinamo l-au izolat pe acesta într-o cameră de la stadion şi restul echipei a plecat la Săfitca. De asemenea, tehnicianul Adrian Mihalcea a suspendat antrenamentul care ar fi trebuit să se dispute joi dimineaţă.

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat, miercuri, că Liga I nu se va întrerupe dacă o echipă înregistrează un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus, după reluarea competiţiei. Ştefan spune că se va încerca iniţial reprogramarea meciului pe care echipa în cauza urmează să-l desfăşoare şi, dacă nu va fi posibil, va pierde la masa verde, cu 0-3.

"Avem proceduri legale care spun că în momentul în care ai un test pozitiv, un posibil caz de Covid-19, trebuie să-l izolezi pe cel care a fost testat pozitiv şi pe toţi contacţii, se lansează imediat o anchetă epidemiologică, în care se stabilesc toate persoanele care au intrat în contact cu cel infectat. Echipa respectivă va trebui să fie supusă anchetei epidemiologice. Până când se va finaliza ancheta, e clar că nu va putea fi programată echipa respectivă. Încercăm să găsim date pentru reprogramare şi a doua soluţie, din păcate, e pierderea meciului cu 3-0, în temeiul dispoziţiilor regulamentare. Sub nicio formă un caz pozitiv nu întrerupe competiţia în Liga I", a declarat Ştefan.

Liga I se reia vineri, 12 iunie, de la ora 20.00, cu meciul CS Universitatea Craiova - FC Botoşani, din etapa a III-a a play-off-ului. Dinamo joacă, sâmbătă, de la ora 20.00, acasă, cu Chindia Târgovişte, în etapa a III-a a play-out-ului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.