Federaţia Engleză de Fotbal este puţin probabil ca pe viitor să ilumineze arcul stadionului Wembley pentru a susţine cauze sociale şi politice, a declarat joi o sursă din cadrul forului, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura vine în urma deciziei de luna trecută a FA de a nu ilumina arcul în albastru şi alb în semn de solidaritate cu Israelul, în urma atacurilor comise de gruparea militantă palestiniană Hamas la 7 octombrie. Guvernul britanic a mustrat FA pentru această decizie.

Structura de oţel înaltă de 133 de metri a fost iluminată în culorile steagului Ucrainei anul trecut, după invazia ţării de către Rusia, pe care Moscova o numeşte "operaţiune militară specială", precum şi în culorile Franţei şi Turciei, după atacurile de la Paris şi Istanbul.

Cu toate acestea, stadionul naţional al Angliei îşi va aprinde arcada doar pentru chestiuni legate de fotbal şi divertisment în viitor şi este puţin probabil să fie folosit pentru cauze şi campanii susţinute de FA, a adăugat sursa citată.

FA a ţinut un minut de reculegere pentru victimele conflictului dintre Israel şi Hamas înainte de startul meciului amical al Angliei cu Australia, de pe Wembley, din 13 octombrie, în loc să ilumineze arcul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.