FIFA a anunţat sâmbătă că Eritree îşi retrage echipa naţională din calificările pentru Cupa Mondială din 2026. Federaţia din Eritreea nu a oferit o explicaţie oficială pentru retragerea naţionalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„FIFA şi Confederaţia Africană de Fotbal (CAF) sunt în măsură să confirme că echipa naţională a Eritreei s-a retras din tururile preliminare pentru Cupa Mondială din 2026”, au anunţat cele douăr organisme într-un comunicat de presă

Eritreea făcea parte din grupa E a calificărilor pentru Cupa Mondială din 2026, alături de Maroc, Zambia, Congo, Tanzania şi Niger. Primul meci urma să fie disputat la 16 noiembrie, cu Maroc, în deplasare, la Agadîr.

Este pentru a treia oară când Eritreea se retrage din preliminariile unei competiţii internaţionale. În 2014 s-a retras din calificările Cupei Africii pe Naţiuni 2015, iar în 2022 s-a retras din calificările Cupei Africii pe Naţiuni 2023.

Unul din motivele care pot sta la baza acestei decizii este faptul că un număr foarte mare de jucători ai naţionalei din Eritreea, peste 50 în ultimii ani, au ales să părăsească ţara cu definitiv cu ocazia deplasărilor în străinătate pentru meciurile naţionalei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.