Epava avionului în care se aflau pilotul David Ibbotson şi fotbalistul Emiliano Sala este într-o stare bună, pe fundul mării, la o adâncime de 63 de metri, a declarat David Mearns, conducătorul echipei private de căutare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am localizat epava avionului pe fundul mării la o adâncime de 63 de metri în primele ore de căutare (n.r. - duminică). Ei (n.r. - anchetatorii AAIB) au folosit vehiculul lor telecomandat, un submarin prevăzut cu camere şi lumini şi au confirmat că avionul era într-o stare bună. Au văzut numărul de înmatriculare (n.r. - N264DB) şi, în mod surprinzăor, mare parte din avion este acolo. Ne aşteptam să-l găsim împrăştiat pe o suprafaţă mare. E rupt, dar mare parte din el e acolo", a declarat Mearns pentru BBC, adăugând că este posibil să fie găsite corpurile celor două persoane.

 

De recuperarea epavei se va ocupa AAIB, organizaţia britanică de investigare a accidentelor aviatice, care are o navă în zonă, Geo Ocean III.

Epava avionului în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson a fost găsită, duminică, pe fundul Canalului Mânecii.

Conducătorul echipei private de căutare, David Mearns, a confirmat pe contul său de Twitter descoperirea epavei, la fel AAIB.

Familiile celor două persoane dispărute au fost informate de poliţie. Mai multe detalii vor fi oferite, luni, într-o conferinţă de presă, de AAIB.

Căutările autorităţilor britanice pentru găsirea avionului în care se aflau fotbalistul Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson au fost reluate duminică.

Departamentul britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice (AAIB) a anunţat că nava Geo Ocean III va ajunge în zona în care vor avea loc căutările la ora 09.00 GMT. Alături de o navă finanţată din fonduri private, aceasta va scana fundul mării cu sonarul.

Miercuri, AAIB a anunţat că resturi de la un avion, probabil de la aparatul de zbor în care se afla Emiliano Sala, au fost găsite pe o plajă din Franţa şi că vor avea loc căutări pe fundul mării, pe o suprafaţă de patru mile marine pătrate.

Autorităţile britanice au stabilit, după analizarea traseului avionului şi a ultimei poziţii ştiute a aparatului de zbor, o zonă prioritară de căutare a avionului pe fundul mării, cu o suprafaţă de patru mile marine pătrate.

Avionul de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, a fost dat dispărut, la 21 ianuarie, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.