Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu a declarat că întrebările sale "provocatoare" şi "dificile" ar putea fi explicaţia faptului că a schimbat des antrenorii, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câştigătoarea turneului US Open în 2021 s-a despărţit de al cincilea său antrenor în doi ani în iunie. Ea a încetat atunci colaborarea cu Sebastian Sachs şi de atunci nu a confirmat încă un nou antrenor.

"Le pun antrenorilor mei o mulţime de întrebări", a declarat sportiva la emisiunea Today de la BBC Radio 4. "Uneori nu au putut să ţină pasul cu întrebările pe care le-am pus şi poate de aceea s-a terminat colaborarea".

"Este ceva ce am făcut întotdeauna. Mereu îi provoc şi le pun întrebări antrenorilor şi le stimulez şi lor gândirea. Nu sunt o persoană căreia poţi să îi spui ce să facă şi va face, trebuie să înţeleg de ce şi apoi o voi face”, a adăugat Răducanu.

Răducanu şi-a început cariera cu Nigel Sears, care a plecat la scurt timp după ce ea a ajuns în turul al patrulea la Wimbledon, în iulie 2021, înainte ca Andrew Richardson să o ghideze spre celebra victorie de la Flushing Meadows, câteva luni mai târziu.

Torben Beltz a fost numit în noiembrie 2021, dar a plecat în aprilie 2022. El a fost înlocuit de Dimitri Tursunov, care a avertizat asupra unor "semnale de alarmă" şi a unor potenţiale probleme dacă Răducanu continua să asculte prea multe voci.

Britanica a avut dificultăţi în a atinge nivelul la care se afla atunci când a câştigat US Open la 18 ani şi nu a mai jucat de când a pierdut cu 6-2, 6-1 în faţa Jelenei Ostapenko la Stuttgart, în aprilie.

După ce a suferit o intervenţie chirurgicală la ambele încheieturi şi la gleznă în luna mai, Răducanu speră să revină în competiţie când va începe noul sezon.

"Voi reveni probabil cu o clasare mai slabă, dar de fapt abia aştept să încep din nou, să mă resetez", a spus ea. "Încă mai am obiective noi, lucruri noi pe care vreau să le reuşesc. Dar mai am încă vreo 15 ani de carieră, aşa că nu e nicio grabă."

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.