Emanuel „Mani” Gyenes va participa, în perioada 5-19 ianuarie 2024, la cea de-a 46 ediţie a Raliului Dakar, competiţia supremă când vine vorba de anduranţă în sportul cu motor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Va fi a cincea ediţie a Raliului Dakar din Orientul Mijlociu, cea mai dificilă şi cea mai lungă de până acum, potrivit organizatorilor. Marea noutate a acestei ediţii o reprezintă introducerea etapei de 48 de ore, programată în Empty Quarter, chiar în prima săptămână de raliu. Concurenţii nu vor avea cum să comunice cu cei din exteriorul bivuacului, neavând acces la internet sau telefonie mobilă. Nu vor şti unde ce loc ocupă în clasament după prima parte a probei şi nici cei îi aşteptă cu exactitate în ziua următoare, notează Agenţia Naţională pentru Sport.

Mani Gyenes va lua startul pentru a 14-a oară şi se află în faţa unei noi provocări la clasa fără asistenţă tehnică. La începutul lunii decembrie, sportivul român fost deja la Barcelona, unde a trecut prin verificările tehnice şi administrative, iar motocicleta şi echipamentul său au fost deja încărcate într-un vapor cu destinaţia Arabia Saudită.

Emanuel Gyenes a devenit în 2023 Ambasador al Raliului Dakar şi va concura şi în acest an având acelaşi statut.

Mani este Maestru al Sportului românesc, Legendă a Dakar-ului din 2020 şi va concura la clasa cea mai grea: Original by Motul / Malle Moto. Din cele 13 starturi la Raliul Dakar de până acum, Emanuel „Mani” Gyenes a terminat cea mai dură provocare de anduranţă din motorsport de 11 ori.

În 2022, „Mani” a terminat pe locul 40 la general şi pe locul 5 la Malle Moto, iar în 2023 a terminat pe locul 11 ​​la Rally2 (piloţi privaţi) şi pe locul 27 la general, din nou fără asistenţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.