Antrenorul echipei CFR Cluj, Edward Iordănescu, a declarat că victoria obţinută împotriva FCSB este una mare, un succes care oferă moral formaţiei lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă cunoaşteţi destul de bine, sunt genul de antrenor căruia îi place un fotbal pozitiv, proactiv, un fotbal în care echipa mea să controleze, să aibă iniţiativa, să ieşim cu posesie controlată. Din păcate au fost foarte multe momente în care nu am putut să facem acest lucru pentru că situaţia, momentul... Suntem obosiţi, suntem consumaţi, suntem în continuare afectaţi după ce s-a întâmplat în ultima perioadă (n.r. - la Berna), chiar dacă nu ne place să recunoaştem şi nu am avut aceeaşi energie pe care adversarul nostru de azi a avut-o. De la ultimul meci al celor de la FCSB, noi am mai avut două meciuri, la Iaşi şi la Berna, foarte greu. Cu atât mai mare este meritul echipei, pentru că a muncit, a alergat, am ştiut să şi suferim în multe momente, am avut o primă repriză în care am avut o energie mai bună. Repriza a doua, fiind şi cu şase cartonaşe galbene, am apelat la o altă strategie şi am încercat să conservăm mai mult, să comprimăm spaţiile şi închidem culoarele şi să nu ne mai expunem foarte mult pentru că riscam să luăm cartonaşe şi am încercat mai mult să speculăm tranziţia. Consider că e o victorie mare, chiar nu m-a interesat deloc latura estetică astăzi. E o victorie mare, o victorie de moral, împotriva unui adversar care venea după un parcurs excelent şi este în totalitate meritul echipei care demonstrează încă o dată nu numai valoare, ci şi foarte mult caracter. (n.r. - despre cartonaşe) Înainte de meci, exact de asta am averizat echipa. Erau extrem de iritaţi după ce s-a întâmplat la Berna, erau agitaţi, mi-a fost teamă să nu cădem în capcana asta, ţinand cont de miza meciului şi de fondul de oboseală care nu-ţi mai dă aceeaşi claritate ca în condiţii normale şi le-am spus că nu trebuie să comenteze deciziile arbitrului, să respecte orice decziie. Este un lucru de care sunt supărat şi voi avea discuţii individuale în sensul ăsta, pentru că au fost şi cartonaşe galbene luate pe protest şi asta ne-a făcut nu numai să ne expunem, ci şi să ne limităm în ceea ce înseamnă posibilităţile de a recaţiona de pe bancă, posibilităţile tactice", a declarat Iordănescu, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

Formaţia CFR Cluj a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa FCSB, într-un meci din etapa a XIII-a a Ligii I. Bucureştenii sunt pe prima poziţie în clasament, cu 30 de puncte, iar clujenii sunt pe trei, cu 27 de puncte. Pe poziţia a doua se află Universitatea Craiova, cu 28 de puncte şi un joc mai puţin.

La Cluj-Napoca, au marcat Deac ’35 (penalti) şi Costache ’73. Penaltiul a fost acordat pentru un fault al lui Miron la Vojtus.

În minutul 2, FCSB a cerut fără succes să i se acorde un penalti pentru un cenţ în careu al lui Camora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.