Ministrul Sportului, Eduard Novak, a precizat, într-un mesaj postat miercuri seară pe Facebook, că este alături de Federaţia Română de Gimnastică şi că atmosfera tensionată din for nu face bine nimănui, el precizând că pentru performanţă este nevoie de stabilitate şi solidaritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Obiectivul meu, obiectivul nostru, al tuturor celor implicaţi în dezvoltarea sportului de performanţă, trebuie să fie unul comun: reclădirea unui sistem sănătos, modern, principial, care să conducă la revenirea noastră, ca ţară, în elita mondială.

În acest sens, consider că federaţiile care au demonstrat preocupare, strategie şi rezultate trebuie susţinute. Sunt alături de Federaţia Română de Gimnastică în planul ambiţios pe care şi l-a propus. Rezultatele şi evoluţia gimnaştilor români la Campionatele Europene de seniori de la Antalya şi la Campionatele Mondiale de juniori de la Antalya arată evoluţie. Sunt şanse să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Atmosfera tensionată din federaţie, ca şi scandalurile repetate apărute în mass-media, nu fac bine nimănui. Performanţa are nevoie de stabilitate şi solidaritate. Din toate considerentele de mai sus, apreciez că trebuie făcute eforturi în continuare pentru remedierea acestor disfuncţionalităţi, pentru a nu crea crize care sa afecteze sportivii şi pregătirea lor”, a notat Novak.

“În urma analizei pe care am făcut-o astăzi cu conducerea federaţiei, am decis să sprijin în continuare demersurile de reformare şi de identificare a celor mai bune soluţii pentru obţinerea performanţelor într-un mediu sigur.

Sportul românesc, implicit gimnastica, atât de iubită şi de respectată pentru istoria ei legendară, are nevoie de metode moderne de pregătire, de evoluţie şi aliniere la realităţile sportului actual.

Avem copii şi sportivi promiţători, care au nevoie de linişte, de sprijin, de încurajare şi de coeziune a tuturor celor care trebuie să le fie alături.

Îndemnul şi dorinţa mea sunt în acest sens, cu promisiunea că Ministerul Sportului şi eu, ca ministru, vom face toate eforturile pentru a le fi alături în drumul lor greu spre performanţă”, a adăugat el.

FR Gimnastică a anunţat, miercuri seară, în urma şedinţei Comitetului Executiv al forului că preşedintele Carmencita Constantin, secretarul general Ingrid Istrate şi ”o serie de membri” şi-au înaintat demisia de onoare din funcţii, invocând o atmosferă tensionată şi ”scandaluri repetate în mass-media”. Ulterior, în urma unor discuţii cu ministrul Sportului, Eduard Novak, demisiile au fost amânate, pentru a nu pune în pericol participarea la CM din 2023 şi eventuale calificări la JO de la Paris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.