Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, i-a dedicat lui Ivan Patzaichin, decedat, duminică, după o lungă suferinţă, medalia cucerită la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vreau să-i dedic lui această medalie. Nu este aur, dar ştiu că aurul alb nu iese niciodată din modă. Îţi mulţumesc Ivan, îţi mulţumesc că ne-ai arătat calea şi ai arătat că se poate! Sper ca peste 20-30 de ani, în locul meu să fie un campion care să spună că eu am fost cel care l-am inspirat. Totodată, ca să ne fie lumea şi mai grea, Adi Răspopa (n.r. - pilot de raliuri) a plecat dintre noi. Un sportiv, un prieten, aceste tragedii au venit una după cealaltă", declarat Novak, la Aeroportul Internaţional Otopeni.

Ministrul a vorbit şi despre participarea lui la Jocurle Paralimpice, insistând pe faptul că a avut la dispoziţie puţin timp pentru a se pregăti.

"A fost o experienţă unică şi parcă aşa a trebuit să fie. A fost o perioadă foarte grea pentru mine, când am acceptat această funcţie am renunţat la orice rezultat, numai ca să fac mai bine pentru sport. În ultima perioadă, mi-am dat seama că am puţin timp liber şi aş putea să mă antrenez. Toate antrenamentele mele erau pe un fond de oboseală, după 8-12 ore de stat la birou, antrenamentele după maşină către casă şi cumva aveam acea motivaţie că poate am o şansă să fiu bine pregătit. Vreau să le mulţumesc colegilor mei din MTS care cred m-au sprijinit cu tot şi nimeni nu a simţit că Ministerul Tineretului şi Sportului are un ministru care nu-şi dă interesul şi merge la antrenamente. Cred că mi-am îndeplinit orice cerinţă din partea COSR-ului, din partea FRF sau oricine ce a cerut şi a avut nevoie am fost acolo. Îmi doresc să am un mandat de succes şi să pot să implementez ceea ce îmi doresc şi să ducem sportul românesc într-o direcţie în care să avem mulţi campioni şi să ne întoarcem aici cu foarte medalii, şi de la Jocurile Olimpice, şi de la Jocurile Paralimpice. Nivelul este profesionist, toţi concurenţii mei numai cu asta se ocupă, eu sunt şi ministru, am şi altele, şi familie. Mesajul acestor jocuri a fost că se poate în orice condiţii", a afirmat el. 

Ciclistul Eduard Novak a câştigat la Tokyo medalia de argint în proba de urmărire individuală 4.000 m. El a mai concurat la contratimp 1.000 de metri (locul 11), contratimp pe şosea (locul 8) şi la ciclism pe şosea, probă pe care nu a reuşit să o ducă la capăt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.