Ministrul Sportului, Eduard Novak, a participat, miercuri, la deschiderea congresului “FIFPRO Division Europe General Assembly 2023”, eveniment care reuneşte reprezentanţi ai sindicatelor din fotbal din 37 de ţări europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consider că este foarte important ca interesele şi drepturile jucătorilor să fie reprezentate sindical.

Eu însumi vin din ciclism, un sport dificil, dur, în care mulţi sportivi întâmpină probleme în cadrul cluburilor unde sunt legitimaţi şi susţin că este nevoie ca astfel de structuri să existe şi în alte sporturi.

Uneori, interesele financiare, inclusiv ale sponsorilor, sunt avute în vedere cu prioritate şi se trece cu vederea cât timp şi efort investeşte un sportiv pentru a-şi dezvolta cariera şi a ajunge campion. Este important să beneficieze de protecţie socială, iar drepturile sportivilor sunt avute în vedere şi de Strategia Naţională pentru Sport, care urmăreşte să genereze o reformă reală în acest domeniu.

Cred că sportul românesc are forţa de a reveni în elita sporturilor internaţionale şi salut organizarea acestui congres la Bucureşti. Felicitări organizatorilor şi mult succes în derularea evenimentului!”, a notat ministrul, într-un mesaj postat pe Facebook.

Congresul „FIFPRO Division Europe General Assembly 2023” are avea loc la Bucureşti, miercurii şi joi. Organizat de Federaţia Sindicatelor Fotbaliştilor Profesinişti din Europa, în parteneriat cu afiliatul BNS şi Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, evenimentul reuneşte reprezentanţi din 37 de ţări europene afiliate acestor structuri sindicale

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.