Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, făcând referire la situaţia din Israel, că toată lumea este afectată atunci când se întâmplă “evenimente neplăcute”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Israel se numără printre adversarele României în preliminariile Euro 2024.

“Ca orice om normal la cap îmi doresc să fie linişte şi pace în lume, îmi pare rău când oameni nevinovaţi sunt cu probleme şi clar că pe toţi ne afectează atunci când în general în lume se întâmplă evenimente neplăcute”, a spus Iordănescu. “Vreau să rămânem concentraţi pe ce avem noi de făcut”, a adăugat el.

Tehnicianul a salutat public gestul naţionalelor care au acceptat amânarea confruntărilor cu Israel. “Vreau să salut public gestul federaţiei din Kosovo şi gestul federaţiei din Elveţia care am înţeles că şi-ar fi dat acordul pentru amânarea jocurilor, în primul rând pentru că orice naţională ar fi fost pusă în situaţia actuală să nu poată să dispute un joc aş fi spus că îmi doresc ca orice joc să se dispute pe teren să nu fie rezultate la masa verde”, a afirmat el.

Selecţionerul a subliniat însă că ar vrea ca la reprogramarea meciurilor să se ţină cont ca toate echipele să termine grupa în acelaşi timp.

“Singurul lucru pe care îl doresc este să se respecte atunci când se va lua o decizie finală despre program  - să persiste principiul egalităţii, adică îmi doresc ca campania să se termine în acelaşi timp pentru toate echipele, să nu se dispute jocuri ulterior, să nu fie echipe care să închidă campania, după care altele să joace şi să ştie ce rezultate au fost, de ce puncte au nevoie sau cu adversari care vor veni doar să bifeze jocurile. E ca şi cum ar fi o cursă de 100 de metri la care alergăm toţi şi un participant la final vine şi o face singur şi încearcă să scoată cel mai bun timp. Clar că mesajele mele pentru jucători au fost de concentrare totală pentru obiectivul nostru”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.