Federaţia Ecvestră Română a anunţat, marţi, decesul lui Anghelache Donescu, ultimul medaliat olimpic al sporturilor ecvestre, la ediţia JO din 1980.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu profund regret, Federaţia Ecvestră Română anunţă dispariţia ultimului medaliat olimpic al sportutilor ecvestre – Anghelache Donescu, sportiv de un profesionalism deplin, arbitru aplecat spre rigurozitate şi antrenor cu o răbdare incomensurabilă, dar în primul rând <om de cai> desăvârşit. Galop lin, Nea Angelică! Condoleanţe familiei îndurerate!”, este mesajul FER.

Născut în 18 octombrie 1945, la Bucureşti, traiectoria sa profesională a fost strâns legată de CSA Steaua. Anghelache Donescu a decedat, luni, la vârsta de 77 de ani.

”A participat, în şaua lui Dor, la Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980, unde, împreună cu echipa (Dumitru Velicu şi Petre Roşca) a cucerit bronzul olimpic, această performanţă reprezentând vârful de lance al carierei sale sportive şi este, în continuare, un record care nu a fost egalat. Continuând firesc, cu cariera de antrenor şi de arbitru, domnul Donescu a împărtăşit cunoştinţele şi vasta experienţă acumulată în timp, astfel încât sportivii pregătiţi de el să aibă performanţe excelente şi să îi păstreze amintiri dragi sufletului”, mai arată Federaţia Ecvestră Română.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.