Drew Brees, jucător de fotbal american la New Orleans Saints, a primit ameninţări cu moartea, conform soţiei sale, după ce a declarat că sportivii care pun genunchiul în pământ în timpul intonării imnului dau dovadă de "lipsă de respect faţă de drapel".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numeroase vedete ale sportului american, între care şi LeBron James, l-au criticat pe Brees, care şi-a retras cuvintele a doua zi.

"Aş dori să-mi cer scuze faţă de prietenii mei, coechipierii mei, oraşul New Orleans, faţă de comunitatea afroamericană, faţă de NFL şi faţă de toţi cei pe care i-am rănt cu afirmaţiile mele", a scris Brees pe Instagram.

"Noi suntem problema", a scris la rândul ei Brittany Brees, soţia lui Drew. "Doar în ultimele zile, când am primit mesaje cu moartea, am realizat ce înseamnă ura", a spus ea.

La 25 mai, la Minneapolis, George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a fost oprit de poliţişti şi interogat cu privire la cumpărarea de ţigări cu bani falşi. O înregistrare video arată cum el a fost arestat şi, mai mult de opt minute, unul dintre ofiţeri a stat cu genunchiul pe gâtul lui, în timp ce Floyd repeta cu nu poate respira. Autopsia a arătat că el a murit din cauza asfixierii.

În multe oraşe din SUA au izbucnit proteste, iar manifestaţii de solidaritate au avut loc şi în ţări din Europa - Marea Britanie, Olanda şi Franţa, dar şi în Australia. Cei patru poliţişti au fost concediaţi şi puşi sub acuzare pentru omor, ucidere din culpă şi complicitate la omor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.