Gimnastul Marian Drăgulescu scrie, sâmbătă, într-un nou mesaj postat pe Facebook, că Simona Halep, pe care o atacase anterior pe marginea declaraţiei acesteia privind portdrapelul României la JO, este o sportivă foarte bună, adăugând că a fost ”puţin dezamăgit” de indecizia ei de a participa la Rio.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oameni buni… Simona Halep este o sportivă foarte bună, iar Cristina Neagu o sportivă şi mai bună, dar când vorbim de olimpism sunt sportivi cu palmares mai mare, iar declaraţia ei mi s-a părut uşor arogantă ("credeam ca voi fi eu"), mai ales că nu ştie încă dacă vrea să participe sau nu la Olimpiadă. Cred că am fost şi puţin dezamagit de indecizia ei de a participa la Jocurile Olimpice. Eu ştiu ca am aşteptat 8 ani această Olimpiadă şi sunt foarte bucuros că m-am calificat şi abia aştept să iau parte la o competiţie atât de important”, a scris, sâmbătă, Marian Drăgulescu într-un mesaj postat pe o reţea de socializare.

Gimnastul continuă afirmând că ”speră” ca postarea sa să fie un imbold pentru Simona Halep de a participa la Rio: ”Sper ca postarea mea să fie un imbold pentru Simona să participe la Rio, pentru că toată ţara a vibrat cu ea în competiţii. Doresc tuturor să participe, să ofere ce au ei mai bun, zile bune, noroc şi să ne întoarcem cu cât mai multe medalii. Nu este vorba despre nici un scandal, este doar un punct de vedere, trăirile mele, pe pagina mea. Suntem oameni diferiţi cu puncte de vedere diferite. Acceptaţi lucrul acesta, în rest să auzim de bine”.

Vineri, tot într-un astfel de mesaj, Marian Drăgulescu scria că are tot respectul pentru Simona Halep, dar afirmaţiile sale sunt ”jignitoare” la adresa lui, a Cătălinei Ponor şi a celorlalţi sportivi care au adus României medalii europene, mondiale şi olimpice.

”Pentru cei care nu ştiu, Cătălina Ponor este portdrapelul României la Rio. Ea este triplă campioană olimpică, asta însemnând doar o parte a palmaresului ei (…). Am tot respectul pentru Simona, dar declaraţia mi se pare jignitoare la adresa mea, a Cătălinei şi a celorlalţi sportivi care au adus României medalii europene, mondiale şi olimpice. Onoarea revine celei care a câştigat medalii pentru România, nu celei care a câştigat cei mai mulţi bani şi nu a adus nicio medalie acestei naţiuni. Îţi sugerez, Simona, să participi şi tu la Rio 2016 şi să vezi cât de greu se câştigă o medalie pentru România şi, cu siguranţă vei aprecia mai mult sportivii care au câştigat mai multe medalii la Olimpiadă, Mondiale şi Europene. Aşadar, Halep şi Neagu mai au mult de confirmat pentru a avea asemenea pretenţii”, a comentat Drăgulescu.

Gimnasta Cătălina Ponor a fost aleasă de Comitetul Executiv al COSR portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care vor avea loc între 5 şi 21 august. În vârstă de 28 de ani, Ponor este triplă campioană olimpică (echipe, bârnă, sol) la Atena, în 2004, şi medaliată cu argint (sol) şi cu bronz (echipa) la Londra, în 2012.

Cinci sportivi au fost nominalizaţi de către COSR pentru a fi portdrapel, iar între aceştia s-au numărat şi jucătoarea de tenis Simona Halep şi handbalista Cristina Neagu.

După alegerea Cătălinei Ponor, Halep a comentat: ” Mă gândeam că eu sau Cristina Neagu vom fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice, cred că Neagu merita. Decizia a fost luată şi o felicit pe Cătălin Ponor, deoarece este o mare onoare să fii portdrapel”.

La rândul său, Cristina Neagu a spus că respectă decizia COSR şi că gimnasta Cătălina Ponor este o mare campioană.

”Nu vreau să intru în polemică pe această temă. Dacă COSR a decis ca gimnasta Cătălina Ponor să fie portdrapelul României, eu respect decizia. Este o mare campioană şi cu siguranţă este o mare onoare pentru ea. Nici eu, nici Simona Halep nu am ascuns vreodată că am fi onorate să fim portdrapelul României, dar sincer... şi presa a creat cumva competiţia, dacă îi pot spune aşa, între mine şi Simona. Eu ştiu pentru ce merg la Olimpiadă, să joc handbal şi să facem performanţă. Cred că toţi sportivii sunt onoraţi să participe. Repet: Cătălina Ponor este o mare campioană şi din partea mea este OK această alegere”, a declarat Cristina Neagu, pentru News.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.