Directorul turneului de la Palermo, Oliviero Palma, este conştient de importanţa şi de atenţia cu care va fi privită prima competiţie oficială de tenis, după cinci luni de pauză, cauzată de pandemia de coronavirus, informează lequipe.fr. Simona Halep este principala favorită a turneului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem încrezători, dar simt, de asemenea, o mare responsabilitate, în sensul că nu avem voie să eşuăm. Este primul turneu din lume care se desfăşoară şi trebuie să demonstreze că sportul poate reveni", a declarat el.

Organizatorii nu au ales să ţină turneul cu porţile închise, ci cu un număr redus de spectatori. Arena centrală, cu o capacitate de 1.500 de locuri, va putea primi maximum 350 de persoane.

"Distanţarea va fi strictă şi toată lumea va trebui să poarte o mască", a precizat Palma.

La fel de strict va fi şi protocolul sanitar. Toţi jucătorii, antrenorii lor, precum şi staff-ul turneului şi personalul WTA vor fi supuşi unor teste înainte de plecarea la Palermo, altora imediat ce vor ajunge acolo şi apoi la fiecare patru zile. Nici o acreditare nu va fi emisă fără rezultate negative.

"În ceea ce priveşte arbitrii de linie şi copiii de mingi, le-am redus foarte mult numărul şi ne vom asigura că practic nu au niciun contact cu jucătoarele. De exemplu, fiecare jucătoare îşi va lua singură prosoapele", a adăugat el.

Alături de numărul 2 mondial, Simona Halep, la competiţia de la Palermo vor fi prezente nume importante din circuitul WTA, ca Johanna Konta, Petra Martici, Anett Kontaveit, Elise Mertens, Maria Sakkari, Donna Vekici, Jelena Ostapenko, Daria Kasatkina şi Kristina Mladenovic.

"Numai nume mari. Nu trebuie să uităm că inamicul nostru, acest virus, este încă acolo. Va trebui să fim în gardă", a conchis Palma.

Turneul de la Palermo, primul oficial după suspendarea circuitului, la începutul lunii martie, va începe la 3 august. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.