Directorul Rusada, Mihail Buhanov, a declarat că decizia de joi a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, de interdicţie pe doi ani dictată Rusiei, însă cu menţiunea că sportivii săi pot concura sub drapel neutru, este o victorie, relatează tass.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, TAS a decis ca Rusia să fie exclusă doi ani din marile competiţii mondiale, între care se numără Jocurile Olimpice de la Tokyo şi Cupa Mondială din 2022. Tribunalul a mai hotărât că în perioada de doi ani sportivii ruşi vor putea participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice, dar şi la campionatele mondiale, dacă nu sunt suspendaţi, însă nu purtând culorile Rusiei, ci sub drapel neutru. De asemenea, Rusia nu poate găzdui timp de doi ani campionate mondiale.

“Decizia TAS este o victorie pentru Rusia. TAS nu a limitat drepturile sportivilor curaţi de a participa la Jocurile Olimpice, Paralimpice şi la campionate mondiale. Tribunalul a decis să accepte dispoziţiile pentru care a insistat WADA. Fără îndoială, un precedent semnificativ. Totuşi, considerăm că decizia TAS nu este perfect rezonabilă. Rusada este recunoscută ca fiind neconformă Codului WADA, credem că tribunalul nu a acceptat toate argumentele. Considerăm că decizia nu este destul de corectă. Partea rusă a obţinut victoria în sensul că sportivii curaţi nu ar trebui să fie responsabili pentru acţiunile colegilor lor corupţi”, a afirmat Buhanov.

Şi preşedintele Comitetului Olimpic Rus, Stanislav Pozdniakov, s-a declarat mulţumit de faptul că sportivii ruşi nu au primit o interdicţie colectivă.  

În ultimii ani, Rusia a fost afectată de un scandal de dopaj instituţionalizat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.