Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat că este deranjat de evoluţia naţionalei feminine la Campionatul European din Danemarca, despre care a spus că a fost un "non-combat".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mi-ar fi plăcut ca echipa naţională să fie în primele opt şi, ţinând cont de situaţie, de ceea ce se întâmplă nu numai în România, cred că ar fi fost un lucru mai mult decât ok. Locul ocupat după Campionatul European nu mă satisface. În schimb, dacă nu eşti în primele patru, care dau calificarea la Campionatul Mondial, restul mai puţin contează, este vorba doar de imagine şi palmares. Ceea ce contează într-adevăr şi contează al naibii de mult şi asta a fost şi discuţia pe care am avut-o cu antrenorii este turneul din primăvară, la care noi să încercăm să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Ceea ce pe mine m-a deranjat personal, ca om de handbal şi om care am trăit o viaţă în handbal, este faptul că suntem în continuare foarte fluctuanţi, de data asta în jos, nu în sus, apropo de nivelul jocului. Am văzut în aceste şase meciuri cam un meci cap la cap în care mi-a plăcut foarte mult echipa României, în rest nu mi-a plăcut. Nu e nicio problemă să pierzi, dar contează şi cum pierzi şi de non-combat sunt deranjat", a declarat Dedu.

România a încheiat competiţia din Danemarca pe locul 12, cea mai slabă clasare a sa din istoria participărilor. Rezultatele complete ale României au fost: 19-22 cu Germania, 28-24 cu Polonia, 20-28 cu Norvegia, în grupa preliminară D, respectiv 20-25 cu Croaţia, 24-26 cu Ungaria şi 24-35 cu Olanda, în grupa II.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.