O comisie medicală a analizat, luni, decesul fostului fotbalist Diego Maradona, pentru a răspunde la întrebările justiţiei cu privire la posibile răspunderi penale, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia a analizat ultimele ore de viaţă ale idolului fotbalului argentinian, Diego Maradona, care a murit la 25 noiembrie, din cauza unei probleme cardiace. Ancheta urmăreşte să determine o posibilă neglijenţă în tratamentele medicale administrate campionului mondial argentinian.

Concluziile comisiei alcătuite din zece experţi, inclusiv medicii legişti care au efectuat autopsia şi specialişti din diferite discipline medicale, şi zece reprezentanţi ai părţilor sunt aşteptate în termen de două până la trei săptămâni.

Procurorul din San Isidro, o suburbie din nordul Buenos Aires, a deschis o anchetă după moartea legendei argentiniene, în urma declaraţiilor a două dintre cele cinci fiice ale lui Maradona, Gianinna (31) şi Jana (24), care l-au denunţat pe neurochirurgul Leopoldo Luque ca fiind responsabil pentru deteriorarea stării de sănătate a tatălui lor.

Operat la începutul lunii noiembrie 2020 pentru un hematom la cap, Maradona a murit câteva săptămâni mai târziu, ca urmare a unui edem pulmonar acut secundar şi a unei insuficienţe cardiace cronice exacerbate, potrivit autopsiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.