Daniel Pancu este noul antrenor al echipei Poli Iaşi, el înlocuindu-l pe Mircea Rednic, a anunţat, miercuri, clubul ieşean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Cel mai renumit fotbalist ieşean va conduce colectivul tehnic al CSM Politehnica Iaşi. După foarte mulţi ani, clubul din Copou va avea în frunte doi dintre cei mai iubiţi jucători crescuţi la Iaşi: antrenorul Daniel Pancu şi preşedintele Ciprian Paraschiv. Daniel Pancu a acceptat provocarea de a antrena echipa la care s-a format şi a debutat în prima ligă din România. Asemeni preşedintelui Ciprian Paraschiv, noul tehnician a ales cu sufletul, hotărât să-şi treacă în impresionantul palmares de jucător şi succese de răsunet pe banca tehnică", a anunţat Poli Iaşi. 
 
Daniel Pancu, născut la Iaşi pe 17 august 1977, a început fotbalul ca portar, la vârsta de 7 ani, sub comanda regretatului Kurt Gross la Centrul de Copii şi Juniori al Politehnicii. La 17 ani a făcut pasul spre prima echipă şi a contribuit la promovarea din 1995 sub comanda antrenorilor Leonida Antohi şi Mihai Dănilă. Din Copou a ajuns în Giuleşti unde s-a impus repede, graţie calităţilor sale, devenind unul dintre jucătorii exponenţiali ai echipei care a câştigat Cupa României în 1998 şi campionatul un an mai târziu. Au urmat transferul în Italia, la Cesena, revenire la Rapid, apoi, cea mai bună perioadă a carierei sale, în Turcia, la Beşiktaş Istanbul când a câştigat şi un titlu de campion. A bifat 27 de selecţii la prima reprezentativă pentru care a marcat de 9 ori. În afara revenirilor la Rapid, a mai îmbrăcat tricourile formaţiilor Bursaspor (Turcia), Terek Grozny (Rusia), ŢSKA Sofia (Bulgaria), FC Vaslui şi FC Voluntari. A adunat 49 de prezenţe în cupele europene în care a înscris 16 goluri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.